tisdag 4 november 2008

Dags att vara otrogen?

Jag är världens monogamaste person när det gäller två saker; mitt förhållande och mina böcker. En kille och en bok. Så ser det ut och så ska det vara.

Problemet är nu att jag är lite småsugen på att bryta monogamin... Och parallelläsa två böcker. Jag har provat tidigare med enklare smånoveller och Klintbergare - vilket har funkat bra, men jag har aldrig testat två romaner samtidigt. Varför jag ens tänker tanken att parallelläsa är för att jag är så sjukt sugen på denna månads Bordellbok; Blonde av Joyce Carol Oates att jag inte kan koncentrera mig på den nuvarande. Och jag vägrar att sluta läsa en bok till förmån för en annan (om den inte suger). Frågan är nu: får jag ut maximalt av böckerna om jag parallelläser? Eller blir läsupplevelsen lite halvdan?
Hur gör ni?

9 kommentarer:

Magda Gad sa...

jag läser alltid minst två böcker parallellt. ibland fler. gillar att skifta efter humör.

blonde är dessutom mkt bra så varför vänta :-)

Lilla Duktig sa...

hur väljer du då vilken bok du ska läsa? har du ett schema?

Magda Gad sa...

jag läser bara i den som jag får lust att läsa i

el Niño sa...

Jag tycker att det är på gränsen till omöjligt att parallelläsa. Det blir alltid så att jag hellre läser den ena boken och den andra blir liggande.

MarathonMia sa...

Det är stört omöjligt att läsa två böcker samtidigt.

Magda Gad sa...

nejdå, det är fullt möjligt. läste två böcker igår och lyckades faktiskt läsa ut båda. och idag har jag suttit med två nya, varav en just är utläst.

Anonym sa...

Tror att så länge story och miljö i de båda böckerna skiljer sig från varandra så klarar du det galant. Dessutom så är du tjej och kan göra mer än fem saker samtidigt.
Kör så det ryker!
Eller läs kanske det ska vara...
/bästisen

Ung tant sa...

Jag har aldrig testat att paralell-läsa förut, men gör det precis nu. Och det går bra! Det bara blev så för jag blev så sugen på bok nummer två. Nu känns det skitsoft att välja bok efter humör. Jag tror jag kommer fortsätta så här.

Lilla Duktig sa...

Då ska jag börja ikväll. OM jag inte läser ut min bok innan. Vilket är högst troligt.