fredag 9 oktober 2009

Den fula avundsjukan

Framför mig på väg hem från tunnelbanan idag går det en tjej i min ålder. Vi är lika, hon och jag. Hon är blond. Bär svart. Går med målmedvetna steg. Fast... Hennes hår är blankt och välkammat och utan utväxt. Hennes blanka, svarta byxor smiter åt ordentligt och visar en vältränad bak och lår utan russingropar. Hennes steg är långa, hon har höga klackar och hon röker en cigarett.

Plötsligt hatar jag den här tjejen. Hatar och vill vara. Samtidigt.
Och så - lika plötsligt som hon dykt upp försvinner hon ur mitt synfält (eftersom jag går alldeles för långsamt för att hålla hennes fart). Och jag inser hur larvig jag är.

Jag misstänker att håller på att gå in i en ful-period. Sista månaden och allt (!) och håret är sprött med utväxt, jag är vätskefylld som en val och känner mig allmänt o-snygg. Men. Man ska inte gnälla. Imorgon har jag bokat in min syrra för att komma och färga utväxten. Jag ska boka mig en klipptid i veckan och har nymålade tånaglar.
Någonstans måste man ju börja.

3 kommentarer:

Nostalgia sa...

jag är helt säker på att du är jättefin. har ingen aning om hur du ser ut, men jag tycker ju alltid att gravida kvinnor är så fina. och JAG blir avundsjuk på alla med stora magar.

jag vill bli surrogatmamma.

Anonym sa...

Kära lilla Du!! Du är så väldigt vacker,Alltid!!!
Kraam Brittis

MarathonMia sa...

Jag har sagt det förut. Gwen Stefani vill se ut som dig.

Puss