tisdag 6 juli 2010

Syprojekt #2

Idag sydde jag klart en typ gossefilt / pilla-bita-leka-trasa till Rufus.
Tanken var att eftersom han gillar lappar och etiketter så mycket så kan han väl få en hel tyglapp full med dem. En som inte kostar fyrahundra spänn på babyaffärerna.
Så här blev resultatet:
Ena sidan fick det roliga flodhästtyget Lillasyster köpte i Japan. Den andra fick prickigt från Panduro. Mellan tygen ligger en mjuk vadd. Lapparna är dekorationsband - en blandning av nya och gamla (har en hel låda fylld med band visade det sig) i olika storlekar och material.
Tyvärr sydde jag nog alltihop bakvänt, så det blev en hel del göra om. Jag körde helt utan mönster och bara på känsla. Och slutresultatet är kanske inte blev världens proffsjobb...

Men Rufus verkade i alla fall tycka att det var roligt. Han började genast provbita lite överallt.

Tanken var lite att jag skulle sy fler, fast med andra tyger och band och ge bort till kompisars små bebisar som ploppar upp lite varstans. Det är en sån present som jag skulle uppskattat väldigt mycket och som Rufus skulle ha älskat när han var lite mindre. Nu ska ju sakerna låta och blinka...
Vi får se om jag kan få in snitsen. Jag har ett par andra syprojekt som jag är lite sugen på också...


4 kommentarer:

bästis sa...

Den ser alldeles perfekt ut!
Lovar att det är en present som kommer att gå hem hos alla knoddar.
Å tack för pratstunden idag.
Kram

Anonym sa...

Du e så duktig, måste visa mig hur man gör, vill också sy en sån. Får helt enkelt börja med syjunta.kramen sussie

Rebecca sa...

Du är så himla duktig på att sy ju :-D Jag får ångest ;) Har ju en massa grejer jag skulle vilja göra men har verkligen inte tålamod med sygrejer..blää. Jag får nog ställa mig på din lista över sånna som skulle kunna tänkas önska sig en sån fin liten filt i present ;)

mAria sa...

Får jag ta idén eller ska du ta petant? Fin idé, jag gillar.