tisdag 12 augusti 2008

Jag luktar som Susanne

Hela morgonen har jag gått och sniffat; vad är det jag luktar?* Det luktar inte illa, nejdå! Utan snarare sött, lite fränt och alldeles... alldeles...
som på mellanstadiet.
Det luktar, ja tamejfan om det inte luktar, Susanne. Ni vet, den aprikosfärgade Date-deodoranten/parfymen? Hon med det blonda hårsvallet? Som var så poppis på 80-talet? Som undertecknad bar inför varje mellanstadiedisco? Date-parfymen som bars av tjejer som med all säkerhet inte varit på dejt än (för då skulle de säkert valt en annan doft)? Date-parfymen som kom i olika förpackningar med olika färger och tjejer (t.ex. Pamela eller Nathalie som syns på bilden)?
Kommer ni ihåg?

* Lukten kom ifrån min nyinköpta Rexona deodorant med aloe. Skumt.

8 kommentarer:

el Niño sa...

Fanns inte Robyn som Datelukt vill jag minnas. Undrar just om hon tänker tillbaka på det som en bra eller dålig sak?

Jonna sa...

Åh, jag älskade Nathalie :-)

MarathonMia sa...

Precis. Nathalie var min favorit. Jag ville VARA henne. Att jag fick huvudvärk av "hennes" doft var något jag ignorerade.

Tonåringar idag använder Paris Hilton-parfym. DET ÄR SKITDYRT för de använder lika mycket som vi gjorde av den billiga varianten...

Lilla Duktig sa...

Wannabeshane: Robyn hade en egen Datelukt, fast det var på 90-talet. Då hade jag redan gått vidare till den mer vuxna, och exotiska Samba.
HERREGUD! MINNS NI SAMBA?

Jonna & Mia: Nathalie var mörkhårig. Det var inte jag. Alltså kunde jag inte använda Nathalie. Typisk mellanstadielogik.

Ung tant sa...

Jag kommer ihåg när jag köpte min sista Date. Jag köpte den men visste någonstans i bakhuvudet att den där! ... den kommer stå på min hylla tills den surnar.

Jag tror jag skulle få jordens flashback om jag luktade på Susanne idag. Inte en alltför angenäm flashback.

Anonym sa...

Ja, usch vem kommer inte ihåg de där äckliga dofterna , har vä funnit s sen stenåldern.*S*

Slick sa...

Jag använde aldrig Date... jag var lite clueless på mellanstadiet helt enkelt, tyckte det var viktigare att klättra i träd än att springa runt och fjanta med parfym. Men Samba! Flaskan såg ut som runda ringar staplade på varandra.. och Dali, kommer ni ihåg den? Den turkosa näsan-flaskan! Det var antingen den eller Body Shop-oljan.. vilken var det nu igen?

Lilla Duktig sa...

BLÅHALLON! Från Bodyshop. Eller vanilj. Gaaaah, jag kan fortfarande inte rikigt med lukten av koncentrerad vanilj.