söndag 26 oktober 2008

Vad jag gör på en söndag

Eftersom jag nu bara läser högkvalitativt (tack Tidskriftsdagen) så ligger det nu högar av tidningar på dass. Bland annat Vecko Revyn.
VR ställer på redaktionssidan sina medarbetare frågan Hur botar du höstdeppen? Och alla svarar saker som tända ljus, mjuka koftor och köpa skor. Loosers! Om någon frågade mig hur jag gör så är mitt svar: sittduschar.

Sittduscha är bland det mest underskattade och o-ompratade som finns och är förunnat endast de som har badkar. Det är inte riktigt som att ta ett bad, det är inte riktigt som att ta en dusch - det är det där sköna mellantinget som ingen pratar om. Och det är ack så enkelt! Du bara sätter dig ner i badkaret och låter duschen göra sitt. Innan vi flyttade, och innan vi således fick badkar, existerade inte sittduschandet hemma hos oss. För vem sätter sig egentligen ner i en dusch? Badkaret gör det hela legitimt liksom.

Jag känner nästan att jag har ett Frithiofsson-moment här och superlativen fullkomligt gurglar ur mig. Två tummar upp för sittduschandet!

6 kommentarer:

el Niño sa...

Åh, att sitta och duscha i bakaret är toppen! Jag som tvärtemot dig precis flyttat från sittduschandets fördelar har en fråga; hur gör man när man rakar benen när man står utan att tvålen/schampot/raklöddret rinner av? Det är ju superjobbigt att stå på ett ben och samtidigt försöka raka sig!

Jenni Jen Jen sa...

yey sittduscha is the shit! jag får tyvärr inte plats att sitta i vårat badkar annars skulle jag också gör det! sittduschning for the winn!

Anonym sa...

Sittdusching är the top of the top.
/Bästis

Anonym sa...

Att sitta och duscha är fullkomligt värdelöst. Jag kan inte se en fördel med det, antingen badar man eller duschar. Ta ett beslut för bövelen.

MarathonMia sa...

Jag sätter mig ner i en dusch. Efter att ha sprungit maraton.

Angående raka benen i en dusch: lätt som en pannkaka: Hiva upp benet på krananordningen, raka benet snabbt som attan innan du bränner dig på varmvattenröret. Gratis stretch, lagom livsfarligt så man kan klassas som tuff.

Ung tant sa...

Jag har inget badkar, men väl en pall i duschen. Heh.