fredag 22 maj 2009

Helg utan förpliktelser

Är inte Kristi Himmelsfärd härlig? Helg och ledighet helt utan förpliktelser.
Ingen sill, nubbe och blomsterplockning som på midsommar, inga stora ägg fyllda med äckligt gelégodis som vid påsk, eller påtvingat festumgänge (hur kul det än är) på nyår. Bara ... inget. Inga specialrätter som ska tillagas, eller släktingar som ska hälsas på. Nada. Zilch.

Gissa vad jag har gjort idag för att fira det? Jo, jag har hängt på gymmet, planterat om blommor, tvättat alla mina vita skosnören (när, åh, när hinner man annars med sånt?) och provat alla klänningar i min garderob. (Vilket inte var kul eftersom trefjärdedelar fick åka ner i påsen med kläder som jag inte längre kommer i.)
Med andra ord har jag inte gjort många knop idag. Man kan nästan säga att jag har haft det lite tråkigt. Men bra tråkigt. Tråkigt på mina egna premisser. Dessutom fick jag pizza till middag, och sånt piggar ju alltid upp...

4 kommentarer:

Bästis sa...

Från och med nu så ska jag jobba på att alltid få vara ledig på Kristi Himmelsfärd! Det lät så himla skönt med en rödhelg utan några måsten. En långhelg att göra vad jag vill på. Mysigt!

Lisette sa...

Det lät som att du hade haft en väldigt bra dag idag . Själv har jag jobbat. Var överlycklig att jag jobbade 8-17 i stället för 9-18 idag. Slutade en timme "tidigare". ;-)

mAria sa...

Fint. Du skriver en bra blogg. Jag hittar inte ofta bra bloggar.

Lilla Duktig sa...

Bästis: Bra där. Jobba helg är iofs nästan aldrig kul.

Pyret: Man får liksom vara glad för det lilla. Är det inte så?

Maria: Tack! Gulle dig!