måndag 14 september 2009

...tappar tråden....

Apropå vad Nostalgia kommenterade, alltså det om fotbollsskorna... Så måste jag erkänna att det här har jag tänkt en del på. Det här med sport. Och barn. Och så.


När jag var liten fick jag prova på vad jag ville i sportväg. Jag spelade handboll, tränade friidrott och fastnade till slut för ridsport (undertecknad ägde under ett par år en egen häst!). Och självklart tänker jag låta Rut-Napoleon göra samma sak. Sport är bra. Lagsporter ännu bättre. Och fotboll? Well... Finns det inte ganska mycket pengar i fotboll? Eller ska man kanske satsa på att kasta ut ungen på golfbanan redan vid två års ålder?
Hur som så är jag för sport. All typ av sport. Förutom hockey.
Hockey är - inte bara tråkigt att titta på - en sport som kräver en hel arsenal med skydd och annat lull-lull som inte går in i en liten godisblå Peugeot. Vilket iofs inte den begagnade vagn vi köpt gör heller. Men någonstans måste man prioritera... Om jag bara minns vad poängen med det här inlägget var. Hm. Jag nämnde godis. Det kanske är dags att gå och köpa sig en påse?

5 kommentarer:

Bästisen sa...

Jag kan skjutsa R-N till hockeyn och stå å frysa på läktaren med en kopp kaffe och en mazarin. Inga problem, lovar.
Hockey är bra för själen (och konditionen).

Nostalgia sa...

min stora son har provat hockey, fotboll, brottning, fotboll igen. nu vill han börja på bordtennis.
han har inget tålamod med nåt, när han märker att han inte är BÄST blir allt skittråkigt.

den lilla spelar bara fotboll. hela tiden. så fort det finns en boll spelar han. o han är bra :)

hockey var så jävla jobbigt. massa skydd som ska på i särskild ordning, o knyta skridskor så man får skavsår. o kallt som satan, o dyrt.

jag red mest. men även gymnastik o bordtennis o lite fotboll. så klart man ska låta kidsen prova på :)

hoppas bara filip får för sig att börja rida! :D

Lilla Duktig sa...

Bästisen: Förrädare!

Nostaligia: AMEN sister!

Dessutom är väl hockey liksom... äh. Jag tycker bara det är sååå trist. Och så känner man inte igen individuella spelare. (Man=jag)

mAria sa...

Idag på föräldramötet i min skola satt jag och hörde idrottsläraren försöka pusha en förälder att lyckas få sin 8-åring att börja träna friidrott. Svårt at få barnet att börja även om föräldrarna gärna vill, visade det sig. - Flickan har ett så fint naturligt löpsteg, sa idrottsläraren. Sånt kan hända. Förbered er mentalt!

Nostalgia sa...

och så kan jag inte komma på en enda snygg hockeyspelare heller :o
fotbollspelare vimlar det ju av.. snygga.