måndag 30 november 2009

Föräldrafascism eller supercute?

Varje år i december så dyker de ner i brevlådan från varierande hörn av bekantskapskretsen. Jag talar förstås om julkorten med barnmotiv.

Barn i åldern 0-7, som utspökade i tomtedräkter, pepparkaksoutfits och luciakronor i olika stadier av hysteri och gråt, poserar rödkindade på kackigt utformade julhälsningar...
Tyckte jag då.

Nu står jag på kanten till att själv bli en av dem. En som gör sitt barn till ett julkortsmotiv. Hell, jag har redan köpt och fotat av lille Rufus i en pepparkaksdräkt och lagt upp på Facebook. Jag har också redan tjackat en tomtedräkt att användas på julafton, Jag har redan tänkt taken att "jag skickar Rufuskort som hämd för alla de kort jag fått genom åren...".
Men vi vet ju alla att det inte funkar så, och att jag blivit en hopplös föräldrafacsist med enda mål att sprida min sons söndergråtna ansikte inlindad i en tomtemössa till alla vänner och bekanta för att jag är stolt, stolt, stolt! Och det är först nu jag förstår vitsen med allt det här och därför - DÄRFÖR - ber jag alla föräldrar som skickat sina barnjulkort till mig tidigare år om ursäkt; förlåt, nu fattar jag!

Skicka omgående era barnjulkort till mig, Jag ska breda en speciell plats åt dem, både på hallspegeln och i mitt hjärta.

11 kommentarer:

Jenny sa...

Okejrå, den lilla pepparkaksgubben skulle få sitta på mitt kylskåp också. Söt!

bästis sa...

Han är inte rödgråten, bara söt.
Jag vill väldigt gärna få julkort med Rufus tills han själv vägrar.
Fast du har nog redan tidigare förstått vart jag står i den här frågan.

Anonym sa...

Ser fram emot ett julkort på lille Rufus. (man känner så här för sian barn hela livet, kan jag meddela)
Kram till er!
Brittis

Lindaloppan sa...

Eftersom jag har traumatiska minnen av att varenda år bli plåtad för det där jädra julkortet har jag bestämt mig för att bara skicka kort med hela familjen på. På det viset får man med barnet(som man ju så innerligt gärna vill visa upp), men tvingas också vara med själv så att det blir rättvist. Häpp!

Anneli sa...

Åh så gulligt! Jag tycker såna julkort är de bästa! Kanske beror på att jag aldrig fått nåt. Julkort alltså. Inte barn heller för den delen. Men det får vi nog ta och ändra på. :)

Slick sa...

Jag visste det! Tur för dig att Rufus är så oerhört gosig, söt och rent allmänt världens bästa bebis. Annars skulle jag aldrig låta dig komma undan med det.

Nostalgia sa...

jag har aldrig skickat såna. men kanske skulle jag få på filip 12 och alvin 10 lite pepparkakskläder i år o skicka runt? D: hehe.

rufus är skitsöt!

Anneli sa...

Haha, Jennie det vore så FINT! :D

Nostalgia sa...

anneli, men troligen inte genomförbart ;p

Sara sa...

Vänta bara. Snart lägger du in Rufus röst som ringsignal på mobilen. Trots att du störde dig så på det förut...

MarathonMia sa...

Det tar lite längre tid för somliga att komma till insikt. Helt klart :)