fredag 12 februari 2010

DNs hat mot småbarnsföräldrar - bara i mitt huvud

Vi har DN.
Mannen använder tidningen dagligen för att läsa serierna och sen lämna den i fina högar på toa. Själv läser jag På Stan och... inget mer.
Mitt icke-läsande beror inte på ointresse för Sverige och världen i stort. Haiti och Afghanistan har inte gått mig obemärkt förbi. MEN. DN är hopplös att läsa när man ammar. För det är ungefär bara då som det faktiskt går att läsa. Då, eller i sängen på kvällen. Och inget alternativ är speciellt bekvämt. Istället för att krypa upp bland kuddarna med en stor prasslig tidning så tar jag hellre en bok. Eller min iPod.

Först så tänkte jag att DN hatar småbarnsföräldrar. Men efter lite eftertanke så inser jag att så är det inte alls. DN har helt enkelt fattat att småbarnsföräldrar inte prioriterar att läsa morgontidningar. Småbarnsföräldrar bryr sig mer om bajsfrekvensen hos sitt barn, hur många tänder som kommit, hur många timmar som det sovs i tisdags, när öppna förskolan har korvgrillning osv. Därför trycks DN i ett omöjligt stort format i tusen delar. Utan hänsyn. Utan pardon.

Det enda småbarnsföräldrar är bra på med DN är att återvinna den. Jag är själv en mästare i DN-återvinning. Och det är alltid något...

1 kommentar:

mAria sa...

Jag tror också att DN hatar småbarnsföräldrar.
Det finns ju inte en bebis-bilaga varje vecka, ingen blöjbilaga och ingen Välja förskola-bilaga.

MEN när ni var små var DN DUBBELT så stor och hade bara två delar + På Stan. Då var det trångt att läsa den på tåget om morgnarna. Serien man då läste var Assar. Nu finns ju Rocky också.