torsdag 18 februari 2010

Grannar del 2

Apropå tidigare inlägg så känns det viktigt - nej! absolut nödvändigt - att göra en snabb uppdatering om vad mina grannar har haft för sig på sistone.

Uppdateringen handlar självklart om trapphusets eget kungapar; tidigare känt som det dysfunktionella paret*.
Veckorna efter mina spekulationer om huruvida mannen faktiskt trodde sig vara en indian hittade jag en mängd fjädrar i hissen. Fjädrarna var både färgglada och misstänkt lika småfågelfjädrar (sparv, mes) vilket enligt mig bara väcker fler frågor än besvarar dem...
Sedan dess har jag också kommit på dem med att rasta sin katt i trapphuset, röka i hissen och dagen till ära återvinna mina avlagda skor.
Japp. Du läste rätt.

För ett par veckor sedan kasserade jag mina gamla ill-röda moonboots eftersom de var helt trasiga invändigt och helt tappat sin charm. Idag får jag se kvinnan ifråga komma svassande i dem som om inget vore naturligare. Hon har tydligen återuppväckt dem från sin grav i grovsoprummet och dagen till ära bär hon dem med en lager-på-lager-kjol i bohemstuk, en skidjacka i bjärt blå färg samt en påse kattsand.
Jag fumlar efter mobilkameran men hinner inte föreviga detta modeorakel i återvunna skodon. Vissa saker är det kanske inte meningen att man ska föreviga?


* Hon - 20-nånting, blek, sinnesförvirrad. Han - 50 plus, överallt-rökare, Mc-ägare och tydligen indian.

5 kommentarer:

Rebecca sa...

asg

Anonym sa...

Härligt med second hand. Jag hade slängt en gammal blus i UFF lådorna här i Boxholm, döm om min förvåning när jag såg en gammal käring komma i den (en bekant alltså) på ett plastparty..Haha...Jag vet att det var min för jag hade sytt den själv.
Kraaam Brittis

bästis sa...

Du har fått värsta jackpotten: modeorakel och indian.
Det är alldeles fantastiskt!
I mitt hus händer inte så mycket mer än att värdens son spelar dålig musik, högt och ofta.

Väljer helt att bortse från överalltrökande och grovsopsåtervinnare (precis som vi hoppar över min pundare).

Fokus på sånt som piggar upp.

Mr Outlaw sa...

Reduse, reuse, recykle. Häng med.

Missy sa...

Oh! Härligt när grannarna bistår med lite spänning i tillvaron(?)