torsdag 31 maj 2007

Frullen då?

Efter gårdagens inlägg om rutiner så upptäckte jag en väldigt oroväckande sak: ni äter ju inte frulle! (Gör inte som jag gör - gör som jag säger.) Förutom Sara då, som hinner med två (är du möjligen släkt med Frodo och de andra hobbitarna?).
Men annars... uuuuuusch!

Jag läste på lite om det här och det visar sig att kvinnor och norrlänningar är de som prioriterar frukosten mest. Den vanligaste frukostmaten är smörgås med ost, mjölk, naturell fil med flingor och gröt. Så har vår frukost sett ut de senaste tio åren (källa Arla). Ja se där! Men kaffet då? Jag kan arbeta upp någon slags styrfart utan kaffe. Möjligen också läsa lite i en gratistidning. Men sen tar det stopp. Jag behöver mitt kaffe. Annars så funkar jag inte. Varför är inte kaffet med på listan? Är de kanske kafferasister?

Här är min frulletopp:
1) Kaffe. Helst latte. På lättmjölk.
2) Havregrynsgröt. Gryn+vatten+micro = ritsch-ratsch-fili-klart!
3) Leverpastejsmacka. Helst skivbar leverpastej på grovt bröd och sallad.

När jag var i Spanien sist så fick man pulverkaffe och croissanter till frulle. Iiiiiik! Luft med fett! Hur tänker de där spanjorerna? Undrar vad man äter till frulle i USA förresten. Någon som vet?

6 kommentarer:

Bijoy sa...

Cool blog, i just randomly surfed in, but it sure was worth my time, will be back

Deep Regards from the other side of the Moon

Biby Cletus

Jonna sa...

Frukost äter jag endast på fredagar ( när vi har gemensam frukost på jobb) och på helger. Detta eftersom min mage inte vaknar förrän minst en halvtimme - timme efter att resten av mig har vaknat. Och eftersom jag är extremt morgontrött går inte det ihop med mitt schema på morgonen. Kaffe dricker jag i rikliga mängder när jag kommit fram till jobb, ca 5 koppar under dagen, samt när jag kommit hem på kvällen.
På helgerna äter jag stor frukost med gott bröd massor av olika pålägg. Men kaffet kommer först efter frukost, inte till.
Så ser jag det :)

Anonym sa...

I USA äter de ungefär som i Spanien. Alternativt korv, ägg, bacon och pannkakor med sirap. Allt eller inget, liksom...

Anonym sa...

Och ja, jag är släkt med Frodo. Fast jag har inte håriga fötter.

Anonym sa...

Enl. min kära far så är en s.k "Southern Breakfast" något i stil med en stor femrättersmiddag, fast till frulle då... yikes..

Axel sa...

När jag var på bröllopsresa på Rhodos, fick vi frukost på hotellet.
En gråhårig vaktmästare bar in en bricka med kaffe eller te, en klick smör, marmelad och tre ljusa brödskivor samt en mörk.

Min fru bredde smör på den mörka. Hon blev ganska överraskad när hon upptäckte att det var nån sorts sockerkaka.