torsdag 3 maj 2007

SPOILME

En sak som jag är kluven inför är personliga registreringskyltar.
De är oftast roliga, men mest pinsamma och på något sätt så lockar de ofta till skratt...

På väg hem från jobbet igår så gled det förbi en cab av märket...röd med två fjortisar i framsätet. Alltså, de var säkert inte fjorton. Den ena borde ju ha haft körkort. Men de såg ut som fjortisar. Jaaaa, ni vet...
Hur som helst så hade bilen registreringsplåten SPOILME. Iiiiik!
Fördomar som poppade upp i min hjärna just då var 1/ pappa har köpt bil till 2/ rika flickan som bor på 3/ Östermalm och 4/ hennes handväska kostar mer än min bil. Sån är jag. Sen skrattade jag lite lätt för mig själv. Det här är inte den första skylten jag sett som fått magen att vrida sig ett halvt varv. Vad sägs t.ex. om "EMAIL" och "MAJSAN"?
Min favorit är "RÖRBIL" som satt på en...rörbil. Det är fantasi det!

Sen hittade jag till min förtjusning en sida på Vägverket där man kan kolla om det namn man tänkt sig på sin nya registreringsskylt är ledigt.
DUKTIG och GODIS är upptaget men BLÅÖGD, EXEM, MAGONT och SMUTSIG finns.
Dessutom finns det tydligen vissa namn som "inte kan användas". Typ snuskiga ord som jag var tvungen att testa... Respect.

9 kommentarer:

Jonna sa...

Här i min stad finns en bil med registreringsskylt MOSTER :) Det gillade jag, gulligt liksom.

Slick sa...

Om jag hade personlig nummerskylt skulle det stå STULEN. Bara för att förvirra folk. Och poliskontroller. Hihi!

Lilla Duktig sa...

Åååååh!
Men en del är rätt roliga. Fast mest är det pinsamt.
Om jag fick välja skulle min bil heta...nä, jag kommer inte på något. Jag är nog inte den typen.

Nostalgia sa...

fast det är ju värre med barnvagnar med registreringsskylt.

Lilla Duktig sa...

Ååååååååh! Sätt inte igång mig på det ämnet! Deras enda existensberättigande är att man som barnlös inte ska göra bort sig när man tror att ungen i vagnen är en kille. Och så är det en tjej. Eller? Har jag fel nu?

Nostalgia sa...

haha.. ja, typ. jag tycker det är så jävla töntigt. vill nån veta vad ungen heter så får de väl fråga. vem bryr sig? usch

Anonym sa...

Ungarna med skylt brukar heta typ Elliot. Och Engla. Möjligen Wilmer. "Coola" namn till "coola" ungar. Typ. Med dyra vagnar, inte att förglömma. Ser ganska löjligt ut, faktiskt.

Skulle se extra rålöjligt ut om jag kom med min billiga webinköpta vagn som det står Hugo på. Namnet Hugo är liksom inte lika skyltkreddigt. Det är jag glad för.

Nostalgia sa...

sara, min äldsta heter filip hugo hardy. DET hade varit coooolt på vagnen!

Anonym sa...

När jag såg den sist var den silverfärgad.. Mercedes.. hmmm..nära där jag bor.. reagerade just på Spoilme men det var en plastikopererad medelålders ( 45- 50) som körde den då...(som en dåre på Berglaslgsvägen i Stockholm)såd nämligen den senare vid ett köpcentrum..