tisdag 5 juni 2007

Mobilstörningar

Tillbaka på jobbet.
Varför är det så att alla på jobbet har hemska ringsignaler? Och varför envisas de med att ha sina mobiler på högsta volym och sen lägligt ha förpassat sig till toaletten eller nåt så fort det ringer? Så man snällt får sitta och lyssna på technotrance/späckhuggarskrik/Sällskapsresanlåten etc. på alldeles för hög volym för att kunna ignorera?
Sitter de hemma på kammaren och fnittrar när de laddar ner/köper/komponerar en estnisk polska (ja, en av mina kollegor stoltserar med en sån) och tänker; Äntligen! Den här kommer att irritera ögonen ur alla på kontoret. Moahahahaaaaaa!

Jag hatar alla ringsignaler. Själv har jag alltid min telefon på ljudlös. Jag menar, den ligger två decimeter från mig och vibrerar när någon försöker nå mig. Svårare än så behöver det inte vara. Är jag jättesnobbig nu?

12 kommentarer:

Slick sa...

Inte det minsta! Människor som inte har telefonen på ljudlös i kontorslandskap är de första vi ställer mot en vägg och skjuter när revolutionen kommer. Tills dess föreslår jag att du helt fräckt går fram och trycker på röda-luren-knappen om de inte är på plats. Börjar de gnälla är det bara att iskallt fråga om de verkligen menar att du ska behöva sitta och lyssna på deras oprofessionella skitsignaler bara för att de är för inkompetenta för att hitta ljudlös-inställningen? Det funkar. Varje gång.

Anonym sa...

AMEN B-bitch!!!

finns inte så mycket mer att säga... men det känns lite som att de sadistiska asen har två mobiler... en som ligger på skrivbordet och en annan som de har med sig in på toa och ringer från. Det borde vara skottpengar på såna människor!!!

Anonym sa...

and the lord will strike down on anyone that leaves his cellphööne on the table with the silly ringsignal on fully volym

Anonym sa...

Ajustd, det jag egentligen skulle säga var att du kan faktiskt ta den ringande mobilen och slänga ut den genom fönstret eller nåt. De har ju sin riktiga mobil med sig inne på toa.

Nostalgia sa...

vad jag hatar är folk som handlar av mig, o så ringer deras mobil. högt som fan, och de svarar inte. iofs är det bra att de inte svarar, för jag hatar ännu mera när de handlar av mig och pratar i telefonen samtidigt.

så nu vet jag inte vad jag tycker längre.

Anonym sa...

Tacka vet jag standard "riing-riing" signalen.

Lilla Duktig sa...

Det sjuka är att min telefon inte ens har "ring-ring"-signalen. Jag vet faktiskt inte ens vad jag har för signal längre. Jag lyckades byta den en gång när jag var förpassad till baksätet i min egen bil (ett straff) och försökte irritera de som satt i framsätet. Men det gör ju inget. Jag har ju alltid mobilen på ljudlös...

Jonna sa...

Åh ja, jag har flera sådana kollegor... Man riktigt ryser när man hör signalen utanför jobb för man tror automatiskt man har hamnat där igen eftersom man hör just den signalen dagarna i ända.
Det värsta är att vi har ett system för våra mobiler där man kan mata in när man är på möte och liknande så att den inte ringer. Men tror du att de med de mest störande signalerna gör det?
Iallafall, själv har jag telefonen på vibration plus en låg och stillsam melodi som går till röstbrevlådan efter 20 sek.

Jonna sa...

Och, vi har egna kontor med dörrar som man kan stänga, vill jag tillägga.
Men vissa skruvar upp volymen på det högsta för att de ska höra om telefonen ringer när de är inne hos en annan kollega i korridoren... *suck*

Anonym sa...

Jag har i alla fall den bästa ringsignalen. Min dotter säger "Mamma det ringer". Även om jag skulle råka vara borta är signalen över så fort att folk inte hinner fatta vad som hände...

Anonym sa...

Fast allra mest irriterad blir jag när elevernas mobiler ringer på lektionstid. Jag brukar ta mig friheten att svara åt dem, typ "Hej, det här är Puttes fröken. Han har lektion nu och kan inte prata". I 9 fall av 10 är det deras föräldrar som ringer - hallååå, hur kan man ringa sin unge på dagtid när man vet att de är i skolan och har lektioner? Hur tänker dom?

Ung tant sa...

Ljudlös äger.