måndag 13 augusti 2007

Argaste tjejen

Idag fick jag en doktorstid för mina händer. Det här gjorde mig glad och samtidigt fylld med den sedvanliga dödsångesten ("tänk om doktorn säger att jag ska dö", "tänk om någon smittar mig i väntrummet med något ännu värre än jag redan har" etc.). Fast mest var jag förväntansfull. Mina händer har nu tilltagit i omfång rejält och den vackra, vackra ringen går varken av eller på fingret.
Så med studs i stegen knatar jag bort till Vårdcentralen och möts av Doktor Gunnar. Doktor Gunnar ser för det första inte alls ut som på bilden på sitt ID-kort han har runt halsen, och första minuten undrar jag när han ska utbrista i ett "närrå, jag är bara en patient här som har lite tråkigt, den riktiga Doktor Gunnar är på fikarast och kommer snart". Men icke då.

Det här är vad Doktor Gunnar sa till mig under mina fyra minuter i hans rum:
- Hm. Jaha. Hm.
- Det ser ut som ekseeeeeeem, kanske...
- Jag ska skriva ut kortison åt dig här förstår du.

Wow Doktor Gunnar! Du är verkligen den smartaste man jag träffat! Och för det betalade jag 140 spänn. Om jag ger dig alla mina pengar kanske du kan berätta för mig vilken hårfärg jag har? SOPA.

3 kommentarer:

Slick sa...

Dr Gunnar suger apa! Apa säger jag! Som en som haft eksem i hela livet kan jag säga att visst, kortison är ju skitbra om det bara är en temporär liten irritation, men eksemet är ju inte en sjukdom i sig. Det är ett symptom. Kortison är som alvedon, det tar bort symptomen men inte problemet. Således - kör på med kortisonet, men fundera lite på varifrån det kan komma från första början. Det kan vara stress. Då kan du få massage och dagens av mig. Kramen!

Nostalgia sa...

men så är ju alla doktorer på vårdcentraler.. min ena son har astma-allergi, och en mycket torr och eksemig hud. de skriver ut olika kortisoner, men man kan ju inte smörja med sånt hur mycket som helst heller.

och om jag går dit för att jag har ont nånstans, så ska jag alltid sluta röka och gå ner i vikt.

NÄHE?!

Slick sa...

Jennie - du ska inte smörja med kortison alls, jag har haft samma problem som din son sen jag var 6 månader. Så här fick jag bukt med mina eksem, torra hud och allergibesvär: Ät ren mat, dvs undvik i möjligaste mån tillsatser och konstgjort skräp. Undvik fläsk och mejeriprodukter. När det kliar och är jobbigt, smörj med både fuktkräm ex Propyless som innehåller propylenglykol och fet kräm ex Locobase. Testa även att ta en Clarityn eller liknande - eksemklåda och pollenallergi orsakas båda av för höga histaminhalter. Sola någon gång i veckan - solen torkar ut eksemen och du har säkert noterat att din sons hud är friskare på sommaren. Kortison gör inget förutom att tvinga tillbaka skiten in i kroppen, samt torka ut och förtunna huden. Huden i mina armveck är som papper efter tolv års regelbunden användning...