onsdag 29 oktober 2008

Jag är en månad

Min vän har ett problem. Problemet är inte hennes, utan vårt. Problemet är att hennes tre veckor gamla dotter inte har något namn än. Varför? För att ALLA har en åsikt om vilka namn som är fina och fula. Alla har problem med vissa namn som för dem betyder något, men som för en annan inte gör det. Och så fortsätter det.

Molly? Men det hette ju min mosters-brors-hunds-kompis som sitter i fängelse. Vill du att ditt barn ska bli kriminellt? Och dessutom ett Y-namn. Jojo, det vet man ju hur det blir med… *skrockar för sig själv*

Iris? Men Iris hette ju Bin Ladins frus marsvin - vill ni uppfostra en terrorist? *iiiiiiiiiiiii*

Alla vet ju att egenskaperna sitter i namnet. Därför ska jag döpa min förstfödda till Kungen, Pink eller Julafton. Man blir vad man heter liksom. Eller?

6 kommentarer:

MarathonMia sa...

Och då skulle jag vilja döpa om dig till Världens bästa gladaste underbaraste Stora Duktig.

Magda Gad sa...

...nu undrar jag bara om du heter maj, april eller november...

Lilla Duktig sa...

Mia: Vaddå stora? Tycker du att jag är tjock eller?

Magda: Aaaah. The sweet nectar of not knowing... Lalalala...

Anonym sa...

Molly, Jenny och för alldel Penny är INTE namn som tyder på oduglighet. Dessutom är det väl bara killar som sitter i finkna, eller?? Fast tjuvar, vandaler och mördare är kanske inte odugliga. De har iofs gjort ngt, fast inga bra meriter kanske...
Oj oj oj stackars dem!
Ta det finaste, bästa och myigaste för inget annat är gott nog till en så söt liten korv.
/Bästis

Slick sa...

Eller så ger du bara bort Freakonomics till mamman och ber henne läsa sista kapitlet - där själva anledningen till att vissa namn är överrepresenterade i fängelser står att läsa. Svart på vitt. Fakta och logik. Kärlek!

MarathonMia sa...

och du har problem att konversera med dina barn.

Förresten får du heta Fröken November...