tisdag 20 januari 2009

Att kringgå problem - nördigt?

Problem:
Det är morgon. Jag står framför garderoben. Jag har inget att ha på mig. Detta trots att koftor, jeans, t-shirts och andra lösa plagg fullkomligt överöser varje kvadratcentimeter. Jag river och sliter. Både kläder och hår. Allt hamnar på golvet. Jag börjar svettas. Jag skriker rakt ut; Gaaaaah! Dagen är förstörd, jag har inget att sätta på mig!

Lösning:
I helgen rev jag ut större delen av garderoben. Lade alla kläder på sängen och började mixa och matcha outfits för hela veckan. Fick ihop fyra innan jag tröttnade (varav en är väldigt...vuxen och tveksamt om jag kommer att använda).
Två mornar har jag nu bara öppnat garderoben på morgonen, plockat ut en galje med en komplett outfit. Klätt mig och kommit i tid till jobbet på strålande humör.

Fråga:
Är jag hopplöst jättenördig? Eller är det här rent av ett genombrott som i längden kommer att göra mig en bättre människa? Borde alla göra såhär? Skulle världens alla konflikter upphöra om krigsherrar världen över hade färdiga outfits som väntade dem varje morgon; Hm, jag tänkte bomba lite idag - men jag är så nöjd över min nya kamouflageväst att jag låter bli. Vad tror ni?

6 kommentarer:

MarathonMia sa...

Jag minns en tid när jag bodde i hus, hade en walk-in-closet på 9kvm och hade hängt alla kläder i färgordning.

Nu har jag kaos. Nu är jag lycklig.

Men fortsätt du med galgandet. Nu vet jag ju vad du önskar dig när du fyller år (just did) 7 galgar med veckodagarna på... :)

Lilla Duktig sa...

Haha! Kanske det kanske...

Missy sa...

Du skrämmer mig

Jenni Jen Jen sa...

du har kollat för mycket på gossip girl och clueless!
när jag blir rik ska jag ifs köpa mig en sån garderob så jag slipper leta varje morgon!
yeeeeeeeey!

el Niño sa...

Du kan vara glad du som ens har möjlighet att fundera på outfits. Jag fryser så mycket på jobbet så jag tar helt enkelt på mig vad som går att korva på uppe på varandra. Plus att jag på jobbet har en skittråkig kofta som jag korvar på utanpå min redan korviga utsyrsel. Det är jättetråkigt!

Jonna sa...

Jag väljer alltid kläder kvällen före, annars händer det att jag kommer till jobb med tröjan ut-och-in och fläckiga byxor på mig.
Välja kläder i förväg rular!