måndag 10 augusti 2009

Jag är gravid. Och arg. LAGA!

De senaste dagarna har jag haft extremt dålig hiss-karma.
Redan i torsdags pajjade hissen på Kontoret och vi ringde genast in det till värden. Hisskillen kom och lagade direkt och jag utnämnde honom högt och tydligt till min hjälte samtidigt som jag diskret pekade på min runda mage och mimade ett "tack".

Tydligen har inte en lagad hiss längre levnadstid än en dagsslända, för dagen därpå var hissen trasig igen. Och när jag stånkat mig upp för de fyra låååånga trapporna av sten så ringde jag själv värden och förklarade situationen:
- Hissen. *flås* Trasig. *flås* Kom genast. *flås* Stopp.
Och försökte samtidigt röstmässigt att förmedla att jag är gravid och inte kan/bör/orkar gå fyra trappor varje gång jag vill nå min arbetsplats. Något som självklart fastnar i något obskyrt telefilter. För hissen är fortfarande trasig idag måndag. Något som jag surt får uppleva när jag arla morgon kommer spatserandes med min dignande fruktkasse i handen.

Jag släpar mig en en gång upp för trapporna och slår numret till värden. Telefonsvararen går igång och denna gång skräder jag inte orden utan avslutar mitt ärende med:
- Jag är väldigt gravid. Och väldigt arg. Kom hit och laga nu.

Nu är det snart lunchtid och jag fasar för att behöva släpa mig ut för att handla lunch och sedan ta mig tillbaka upp till mitt skrvbord igen. För vad jag vet har ingen kommit för att laga hissen än. Och jag orkar bara bestiga de där killer-trapporna sååå många gånger innan jag svimmar av och måste baddas i pannan med en kall handduk.
Jag är gravid. Och arg. LAGA!

1 kommentar:

emster sa...

Åh stackars. Värsta dåliga värden som inte hajar att DU ÄR GRAVID!