lördag 4 september 2010

Våra nya BFF

Vi har skaffat oss vänner här i Thailand, mannen och jag. Precis som Paris Hilton så har vi också nya BFF*: nämligen ägarens (till resorten / lägenhetskomplexet) mamma och pappa från Gangnef. De är här på besök i två veckor och har tagit oss till sina hjärtan och visar oss nu runt lite i deras Thailand. Ett Thailand som är olikt allt annat jag sett.
Föräldrarnas vardag ser ut ungefär så här:

06.00 Vakna
09.00 Åka till stranden. Alltid samma strand. Alltid samma parkeringsplats. Alltid samma solbädd. Alltid Fanta och en frukttallrik.
12.00 Lunch på strandrestaurangen. Alltid samma restaurang. Alltid samma lunch (cheeseburgare). Fanta.
14.00 Hemma igen. Alltid ett dopp i poolen.
18.00 Middag. Alltid samma restaurang, en svensk restaurang som drivs av sonens kompis. Alltid kycklingen eller köttbullarna. Fanta.
21.00 Sova

De äter inte thaimaten och har aldrig gjort det. De badar inte i havet. De gör alltid samma sak på samma sätt. Och de har skjutsat runt oss i sin bil och visat oss precis hur man gör på deras sätt.
Och om det är något som jag är säker på så är det att så här kommer jag aldrig bli. Visst, det är lite gulligt. Eller. Nej. Excentriskt möjligen. Som att man faktiskt inte kan lära gamla hundar att sitta. Men det är kul med nya bekantskaper. Även om de är sextio bast och rädda för Thailand.

*BFF = Best Friends Forever, för er som missat det.

1 kommentar:

bästis sa...

Pluttarna då! Snart kanske det är er tur att visa dem ert Samui. Varför inte bjuda på middag på Hot Pan??
Kram
(saknar er)