tisdag 17 maj 2011

94-åringen

Idag har vi varit på 94-årskalas hos morfar.
Egentligen är han inte just min morfar, utan mannens. Men eftersom jag inte har någon egen så lånar jag honom. Och idag fyller han år. 94.
Sånt är häftigt.

Som av en händelse läser jag just nu Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Den är riktigt, riktigt bra. Eller, nu ljög jag. Visst är den bra, men jag läser inte boken. Jag lyssnar på den på min iPhone och han som talat in den är verkligen kick-ass.
Ljudböcker är annars nästan det enda sättet att tillgodose mig litteratur för tillfället. Eftersom jag snittar på runt tio sidor per kväll innan ögonen går i kors av trötthet tar det ett jävla tag att läsa ut en bok. Med hjälp av ljudböckerna så har jag redan lyssnat mig igenom ett par stycken. Bl.a. Alex Schulmans bok Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött. Men det är ett helt annat inlägg. Jag och Alex har ett mycket komplicerat hat/kärleksförhållande.

God natt och grattis morfar (och Norge)!

3 kommentarer:

mannen sa...

ja! grattis morfar!

mannen sa...

och norge!

mAria sa...

Försökte också lyssna 100-åringen. Inte roligt alls. Nu hör jag Marc Levengood som läser om Kometen kommer, Mumintrollen. Bättre uppläsning.