onsdag 8 juni 2011

Min randiga tröja

Idag har jag gått omkring och mått extra bra. Anledningen till detta är lika enkel som den är mjuk, luftig och randig. Anledningen är nämligen min nya tröja. Och det faktum att ett flertal människor oberoende av varandra har gett mig komplimanger för den.Det hela började efter en sällsynt tuff arbetstisdag på kontoret då jag kände att jag behövde piggas upp lite. Men vad hittar man på kvart över sex en vardagskväll när man egentligen borde åka hem, äta en försenad middag och spendera lite kvalitetstid med familjen innan Rufus nattning och sedan försjunka i något kreativt projekt/städa/titta på något trist på TV. Svaret är enkelt: man hetsshoppar fram tills butikerna stänger vid sju och hinner ändå hem till all of the above.

Det var då jag hittade den, min randiga tröja. Inklämd mellan ett tvivelaktigt vit-blus-med-knapp-köp, en rutig kepa till Rufus och köp-2-betala-för-1-koftor (i sommarfärger; jag köpte en bubbelgumsrosa och en ljusgul) så hängde den bara där och var...ja, randig på flera glada sätt. Den gjorde mig lycklig helt enkelt, hur nu en tröja för 99 spänn på Cubus kan göra en lycklig. Men ändå.
Jag hann inte ens prova den innan stängning men tänkte att "vafan jag chansar" och köpte den, något som jag aldrig annars gör.
Väl hemma hann jag inte prova den, livet kom helt enkelt i vägen än en gång. Det var inte förrän morgonen därpå som jag drog på mig tröjan efter morgonduschen och konstaterade jublande att visst var den precis så fin som jag hoppats på. Och där är vi nu. En hel dag och många leenden senare. Tänk att en randig tröja kan göra en så glad!

Tur att skatteåterbäringen har kommit idag. Jag tror minsann att jag måste ut och shoppa mer...

2 kommentarer:

Redighetsministern sa...

Randigt är rätt och fin är den och du!
Kram Brittis

Anonym sa...

ÅÅÅÅ va fin du e ljun, som evelina skulle säga!!!!