onsdag 1 juni 2011

Mot Åland!

Jag sitter i en trång ful hytt på däck nio på Viking Cinderella. Utanför skrattar och stojar halvberusade passagerare och intercomsystemet spelar dansbandsmusik och Lena Ph. Det finns en förväntan i luften. En förväntan av karaoke, styrdans, billig taxfreespit och ännu billigare ragg för natten. I hytterna gör sig tjejerna klara, oftast fyra och fyra, iklädda uteslutande svart, leopard och glitter (inte helt olikt den topp jag hade på spelningen när jag tänker på det, fan!) killarna tömmer en burk hårgelé i luggen och drar ett par snabba öl. Sedan vinglar de ut på de heltäckningsmattklädda golven. Tjejerna för att de har för höga klackar. Killarna för att de fått för många öl innanför västen.

Det är ett kul skådespel, men denna resa är reguljär för min del och vi hoppar av redan om ett par timmar i Mariehamn. Det är nämligen dags för årets resa till mannens farbror på fårfarmen i Ålands skärgård. Väl där väntar hela 250 lamm med tillhörande tackor och jag misstänker att vi kommer att spendera en hel del tid utomhus i det karga landskapet.

Eftersom min budget inte stödjer min teleoperatörs taxor för utlandswebbtrafik så kommer jag nog inte att kunna blogga igen på ett par dagar, så alla där ute: Ha en härlig kristi flygare! Hoppas att solen kommer att lysa och att ni alla slipper influensor och annat trist jox!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas ni har det gött på Åland.Samt lika varmt som vi har här...Kram Brittis