måndag 18 februari 2008

Skräckfilmsmaraton

Ända sen jag och BargainBitch möttes (på ett ridläger vid 7-års ålder) så har vi alltid delat en fascination för skräckfilmer. Redan i åldern nästan-gamla-nog-att-hyra-film så började vi på helgerna sova över hos varandra och se en massa läskiga filmer. Det här har fortsatt och numera ses vi några gånger om året – två? – för att se just skräckisar.

I lördags var det dags igen.

Upplägget är enkelt:
Gå till en välsorterad videobutik.
Välj ut ett antal titlar som faller dig i smaken (gärna lite olika skräckisar, typ rysare, splatter, övernaturligt etc).
Gå och köp ohemula mängder med snacks och godis.
Sätt igång och titta.

Vi hyrde fyra filmer. The Breed, Silent Hill, Cube Zero och en fjärde som jag inte kommer ihåg namnet på (bra betyg?). Sen körde vi non-stop i åtta timmar. Efter åtta timmar är även den mest hårdhudade skräckfilmsfantasten lite skakig. Mardrömmar? Check…

Mitt filmtips till dig som känner dig sugen på skräckisar är Silent Hill. Den var så sjukt läskig att klockorna stannade. Så sjuuuuuuuukt läskig. Uj, nu fick jag gåshud på kroppen. Igen. Har någon en kudde jag kan gömma mig bakom?

1 kommentar:

Jonna sa...

Ja Silent Hill såg jag också för ett tag sedan, riktigt otäck. Spelet är också lika läskigt, har inte vågat spela klart mitt :)