torsdag 13 mars 2008

Happy Pancake Day!

På mitt förra jobb så hade nästan alla ätstörningar av något slag. Att hacka på varandras matlådor eller lunchvanor var också väldigt populärt.
- Ska du verkligen äta allt det där? Fick jag höra mer än en gång under mina tre år där. Detta gjorde att jag utvecklat en slags allergi mot folk som kommenterar min mat. Jag blir så sjukt upprörd att jag blir alldeles skakig bara någon säger något.

Som en motpol mot allt detta mattrams så startade jag Happy Pancake Day. HPD gick ut på att jag varje torsdag gick till närmaste Amica-restaurang, fyllde en ta-med-låda med så mycket pannkakor som fick plats (självklart med sylt och grädde - ingen sallad eller soppa!) och tog allt tillbaka till jobbet där jag satte mig i mitten av lunchbordet och frossade... Jag behöver väl inte säga att jag hade en annan byxstorlek då?
Det här gav mig i alla fall djup tillfredställelse. På flera plan.

Varför berättar jag det här? Jo, det är torsdag och jag har just ätit pannkakor. Fast bara fem och med lågkalorisylt och nyttig ärtsoppa innan. Men ändå.

3 kommentarer:

Love Mondays sa...

Du är helt underbar. Jag har ofta använt Happy Pancake Day som ett uttryck efter åren på matångestplatsen. Även jag har slutat med överkonsumtion av kaloririka saker (läs Delicatobollar) sedan jag slutade på den arbetsplatsen. Det var inte lätt att ha en balanserad syn på kost där.

Anonym sa...

HPD!
Borde vara standard i Sverige.
Jag fick pasta å en ganska tråkig sås idag. Jag är avis...

Ung tant sa...

Lite så var det på mitt förra jobb också! Sjukt oförskämt.

Pannkakor. Det var verkligen inte igår. Inte ens förra året tror jag.