måndag 20 april 2009

Mathelgen

- Vad har du gjort i helgen då? (Obligatorisk fråga ställd på morgonfikat på jobbet.)
- Tjaaa, vad har jag gjort? Jag blir nog tvungen att svara att jag har ätit. Mest hela tiden faktiskt. Jo. Så är det nog.

För det är sant. Och efter fredagens sambalburgare med hemslagen bea och marinerade jordgubbar till efterrätt så har det bara blivit bättre...

På lördagen bjöd två vänner in oss på middag under föresatsen "vi ska gifta oss men är osäkra på menyn, är det okej om vi provlagar en del av den och bjuder er?" Och vad svarar man på det liksom? Nä just det.Överst varmrätterna och underst efterrätterna. Jag tänker inte berätta det exakta innehållet eftersom det ska bli en överraskning för de som är inbjudna till kalaset. Men det var sjuuukt gott och till varje rätt hade de ett par vinförslag att prova...

På söndagen bjöd vi våra kära vänner Linda och Hasse på en riktig amerikansk brunch med pannkakor, lönnsirap, blåbär, ägg, korvar, bacon, peanutbutter&jelly sandwiches, smoothies, juice, kaffe, creamcheese och bröd.


Väldigt uppskattat och framförallt mättande. Speciellt när Linda, som envisats med att ta med efterrätt, drar fram ett paket Rocky Road-glass ur frysen.

Efter lite slötid på soffan så tog vi oss i alla fall ut på en promenad i solen. Och orkade inte äta igen förrän sent på kvällen, och då hemgjord grekisk sallad och brödet som blev över från brunchen.

Som sagt. Mat. Äta. Hela tiden.
Vad har ni ätit i helgen?

8 kommentarer:

Ung tant sa...

Åh GODA GREJER ni har ätit! Vilken fin brunch!

Vi var hos mina päron och åt lamm, sill, lax, lasagne och MEMMA.

Lilla Duktig sa...

Åh! Memma rules!
Det åt vi på Åland. Med socker och 50/50 kaffegrädde/mjölk.
Mmmmmmm.

MarathonMia sa...

Kanelbullar. Powerbars, Gainomax, vatten, vatten, lax, linsgryta med råris. Och ännu fler kanelbullar.

= Träningsläger.

Lilla Duktig sa...

För det finns ingenting som säger TRÄNA så mycket som en kanelbulle ;-)

mAria sa...

Ehhh...grekisk inälvssoppa åt jag. Ska ätas på natten efter tolvslaget efter den ortodoxa påskaftonen som var i lördags. Då bröts 40-dagarsfastan.
Inälvssoppan ska göras på lammets inälvor förstås. Men vår var gjord på kalvlever. God långt över förväntan!!! Sen lamm och feta och oliver och sen marängtårta med hallon o blåbär. Pust.

Ung tant sa...

Ja!
I min familj äter vi alltid utan socker men med FETGRÄDDE. Ehum... fett är gott.

Anonym sa...

ser gott ut.. :)

M sa...

Ser gott ut..;)