onsdag 18 februari 2009

Kedjebrev schmedjebrev - en handbok

I inboxen ligger ett mejl med ämnesraden FW: Du e min vän! och när jag scrollat förbi tusen och åter tusen adresser som mejlet gått till innan mig (och som avsändaren haft den goda smaken att inte ta bort) börjar så historien om en tjej som frågar en kille om han tycker hon är söt.

Självklart är det här ett kedjebrev.
Jag hatar kedjebrev. Folk som skickar kedjebrev kommer att bli de första som ställs mot en vägg och skjuts när revolutionen kommer. Pang bom liksom. Där får du för att du förpestat miljontals människors inboxar sedan hotmail-adressen blev det nya svarta...

Kedjebrev är rätt lätta att känna igen. Men är du osäker är det enklaste sättet att scrolla ner till slutet och kolla vad som händer om du inte följer brevets regler... Vanligtvis avsaknad av kärlek eller pengar. I detta fall så kommer jag att bli osams med en god vän. Dessutom var det här brevet lite speciellt, för det här kom med en moralkaka vid höften: Jag har lärt mig att.... livet är som en toarulle. Ju närmare slutetman kommer desto snabbare går det. Åh! Wow! Vänta så ska jag skriva ner det här...

Hur det än blir med toarullar, vänner och den stundande revolutionen så har jag bara två saker att säga: 1) Bring it! och 2) Nästa person som skickar ett kedjebrev kommer jag hem till och skjuter själv.

5 kommentarer:

Jonna sa...

Hear hear!

Anonym sa...

lite nyfiekn: vad för slags revolution tror du det är som kommer? kommunistisk? fransk?
och för det andra: lite för mycket liftaren i din ungdom? (vilket så kalrt var mitt fall eftersom jag genast såg det)
ocg så slutligen: helt rätt inställning till kedjebrbev, har samma till såväl kedjebrev som new age och katter.

Ung tant sa...

Jag hatar också kedjebrev! Varför skickar folk sånt? Till och med såna människor man inte trodde var helt pantade?

Slick sa...

Människor som skickar kedjebrev faller omedelbart under kategorin "irriterande lättlurade idioter". Dit hör också folk som tror på astrologi. Upp mot en vägg, pang bom!

Magda Gad sa...

till skillnad från herr R undrar jag inte vad det är för revolution som kommer utan NÄR du ska starta den? längtar!