torsdag 22 mars 2007

Mode for dummies del 2

Okej. Nu har jag researchat det här lite nogrannare.

Highwater: När vi pekade och skrattade åt nördar (I mitt förra liv. Nu är jag världens snällaste. Jag lovar!) så var deras felsittande jeans alltid i blickfånget. Alltså att de var liiiite för korta. Highwaterbyxor slutar mitt på vaden alt. 1 dm från ankeln (i mitt fall blir det samma längd)

Capri: Ö i Neapelbukten i södra Italien. Jag var där en gång när jag gick i åttan. Då klädde jag mig i avklippta jeansshorts och lyssnade på NKOTB i min Walkman. Capribyxor ska sluta precis under knäet och är oftast lite tajta.

Pirat: Enögd best som seglar till havs. (Inte Håkis alltså.) Själva byxan har tydligen samma modell som capribyxorna.

Clamdiggers: Har jag alltid trott varit någon slags skomodell, men tydligen är det lite sportigare, ”ledigare” modell av capribyxor. Typ långa shorts.

6 kommentarer:

Mill sa...

Haha, du är rolig du! Älskar lejonet nedan. Kram

Anonym sa...

När jag gick i åttan var det jag som hade de där liiiiiite för korta jeansen. Å andra sidan hade jag också avklippta jeansshorts. Och skrattade åt de som lyssnade på NKOTB...

Matilda sa...

Det finns ju cityshorts också. De är ju också längre än vanliga shorts, men kortare än capribyxan va?
Det är en djungel för ett modelejon!

Nostalgia sa...

har man jättekorta ben har man aldrig upplevt highwater.. allt är för långt. tröttsamt. när ska de sy brallor för folk som har korta, tjocka ben, jättestor o bred rumpa och mycket mage? ska man ha lagomt i midjan blir de en meter för långa. ska man ha lagom i längde har man antagligen varit på barnavdelningen o hittat ett par i storlek 134 cl.

Lilla Duktig sa...

Matilda: Det är ju helt sjuuukt. Jag kommer att ligga sömnlös i flera dagar och tänka på det här nu.

Jennie: Amen! Jag har exakt samma problem. Det enda jag har och glädja mig åt är att highwaterbyxor brukar vara biligare och passera som "vanliga" byxor i min garderob. Skynda fynda!

Anonym sa...

Fördelen med capri/highwater/ piratmodet är att jag inte kommer behöva köpa nya byxor åt min 4-åriga dotter i sommar - alla hennes byxor som har blivit för korta är nu högsta mode! Tänk så praktiskt...