tisdag 27 mars 2007

Sluta gå bakom ryggen på mig!

I ett öppet kontorslandskap på typ 100kvm så kan man ju tycka att de ynka 30cm bakom min kontorsstol bör vara relativt obefolkade. Så är det såklart inte. Istället har dessa 30cm blivit någon slags genomfartsled för arbetskollegor på väg till kopiatorn eller faxen eller något annat jobbrelaterat som kräver förflyttning i lokalen.

Det här stör mig något enormt.
Och då menar jag att min frustration har tilltagit episka proportioner.
Jag. Hatar. Det.

När jag försökt hinta om att de kanske kan ta en annan väg (andra sidan skrivbordet? andra sidan hyllan? anyone?) så tittar de bara sådär konstigt på mig.
Så nu provar jag olika alternativ för att förhindra deras framfart. Hittills har jag provat
1/ Ställa handväskan bakom stolen.
Resultat: Ganska okej. En av kollegorna trampade på dess kant varpå jag flög upp ur stolen, skrikandes. Kollegan fick hjärtsnörp och jag erbjöd mig att koka kaffe veckan ut. Inget i väskan gick sönder.
2/ Demonstrativt skjuta bak stolen eller dra ut en låda från hyllförvaringen bakom så fort någon går förbi.
Resultat: Funkar. Men idag stod min ena chef och väntade ut mig när han kom och lämnade lite papper. För att jag skulle dra in stolen alltså. Det gjorde jag inte. Han blev märkbart tagen av situationen då jag rubbade hans cirklar. Rätt åt honom.

Ändå känner jag mig inte riktigt nöjd. Tips? Tack!
Jag misstänker att det här kan sluta i någon slags bärsärkargång med häftapparaten i högsta hugg om inget händer snart. Eller kanske med limstiftet. Eller så kommer jag ägna all min tid på jobbet till att göra draperier av plastgem (á la Ernst). För att behålla lugnet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

smörj golvet bakom stolen med sånt där industriellt glidmedel, WD-40. Alla som går bakom din stol kommer halka, och då kan du skylla på att golvet blivit blankslitet av all trafik bakom din stol. Dubbelhämnd! Game-set-match!

Anonym sa...

Sätt upp en skylt där det står "Gå runt! Du kan behöva det, tjockis!"

Anonym sa...

Det hela har en mycket enkel förklaring. Alla dina kollegor är hemligt förälskade i dig och letar anledningar att få vara dig nära. Om du inte vore så snygg skulle problemet vara ur världen. Lösning: Sluta duscha, bli tjock och ät en massa choklad så att du får finnar. Låt bli att raka dig under armarna, ha linne på dig och sträck på dig för att exponera dina håriga svettiga armhålor varje gång någon försöker gå förbi. Det kommer funka. Jag lovar.