fredag 5 september 2008

Läshörnan

Insåg just när jag läste min nya favvo-blogg Bokhora att tjejerna där läst mellan 75 och 100 böcker var - bara i år! Själv är jag inne på nummer 33, vilket nästan snittar på en bok i veckan. Visst är 19 av dem på engelska. Men jag läser ju lika fort på engelska som på svenska. Intalar jag mig i alla fall.

Hur som helst. Hur smutt vore det inte att bara gå hem och läsa. Inte kolla på TV. Inte städa och packa. Bara gå hem. Lägga sig på soffan och läsa. Kanske knapra på något bokläsarvänligt. Låter det inte som en dröm?

Bara för det så tänker jag tipsa om min all-time-favourite-bok Den hemliga historien av Donna Tartt. Sen jag läste den första gången på gymnasiet så har jag plockat upp den här pärlan ett flertal gånger för omläsning - alltid på hösten (!) - och gottat mig i överklassdekadens och depraverade människor, internatskolor, klassiska språk, bachanaler och vinpimplande. Läs!

5 kommentarer:

MarathonMia sa...

nej nej nej. inte ligga och läsa. läs på väg TILL gym och sånt. Vi väljer gym långt borta och åker kommunalt. Vi bokar fel tid för frukost och lunchdate och hinner bränna bok en kvart...

Du får inte bli en soffpotatis. Ingen bokhora heller - Bordellmamman behöver inte vara lika aktiv utan bara välja godbitarna :-)

Magda Gad sa...

det där ÄR verkligen en all time high! dags att läsa om den.

Fru Tattoo sa...

Det finns ju lättlästa versioner på vanliga böcker (råkade skicka efter en sån en gång) Det kan ju vara sån böcker som bokhororna läst....
:)

MarathonMia sa...

Fru Tattoo - jag har hört att det finns böcker sammanfattade på 3-5 sidor - där har vi svaret!

Lilla Duktig sa...

När jag blir stor ska jag bli en bokhora - om det så kräver att jag måste läsa lättlästa versioner av allt.
Hurra! Nu vet jag vad jag ska göra i framtiden!